Periodička izobrazba vozača KOD 95

Obrt „ŽABAC“

Kralja Zvonimira 5

20350 Metković,

Mob 099/271-2710

 

Poštovani,

Obrt Žabac provodi osposobljavanje i edukaciju vozača na području cijele Republike Hrvatske, te od ulaska EU provodi početnu o periodičku izobrazbu vozača (KOD95).

 

U skladu s Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. profesionalni vozači imaju obvezu redovito se osposobljavati svakih 5 godina kroz periodičku izobrazbu.

 

Kako je veliki broj vozača u hrvatskim prijevozničkim tvrtkama i obrtima prvo osposobljavanje svojih vozača radio 2014./2015.g., došao je trenutak da su isti zakonski dužni obnoviti-produžiti svoj KOD95.

 

Periodička izobrazbe vozača je obavezna i mora se proći svakih pet godina.

 

Periodička izobrazba vozača sastoji se od obuke kojom se vozačima osigurava dopuna znanja potrebnih za njihov rad, posebno glede sigurnosti u cestovnom prometu i racionalizacije potrošnje goriva.

Po završetku obuke koja traje 35 sati, vozačima se izdaje svjedodžba kojom se potvrđuje periodička izobrazba.

 

Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture je Centru za osposobljavanje „Žabac“ izdalo rješenje kojim je dalo ovlaštenje za provođenje programa za stjecanje početnih kvalifikacija i periodičke izobrazbe vozača.

 

Sama obuka i izvođenje nastave je prilagođena Vama i vašim potrebama.

 

Ukoliko ste zainteresirani, periodičku izobrazbu za vozače/prijevoznike(KOD95) koji su članovi vašeg Udruženja možemo prema dogovoru provoditi u prostorijama udruženja.

 

S poštovanjem,

 

Matija Justament, dipl. ing.
voditelj regije
E: matija@zabac.info
T: +385 1 3878 777
M: +385 99 271 2710
W: www.autoskolazagreb.hr