Javni poziv za korištenje usluge CROBOHUB++

Poštovani,
Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu kao koordinator konzorcija CROBOHUB++, čiji je član Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavio je

JAVNI POZIV ZA KORIŠTENJE USLUGA CROBOHUB++

Na poziv se mogu prijaviti:
1. Mikro, mala i srednja poduzeća (uključujući obrte i OPG-e)
2. Mala poduzeća srednje tržišne kapitalizacije
3. Javna tijela i subjekti koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost.

Vrste usluga EDIH-a
Polazeći od odredbi Uredbe 2021/694 i Programa Digitalna Europa 2021.-2027., Europski digitalni inovacijski centri (u daljnjem tekstu: EDIH-ovi) pružaju usluge usmjerene na podršku javnom i privatnom sektoru u procesu digitalne transformacije gospodarstva i društva i poticanja inovacija, a odnose se na sljedeće:
1. Testiranje prije ulaganja– podrška korisniku u provedbi aktivnosti testiranja i eksperimentiranja s digitalnim proizvodima i uslugama koje se planiraju razvijati prije početka ulaganja,
2. Razvoj vještina i osposobljavanje– organiziranje treninga i/ili osposobljavanje korisnika putem tzv. boot-camps, provedba kratkoročnih programa osposobljavanja i usavršavanja u naprednim digitalnim vještinama,
3. Podrška za pristup financijskim sredstvima– pružanje savjetodavnih usluga korisnicima u nalaženju izvora financiranja, poput pristupa financijskim institucijama i investitorima, programu InvestEU i drugim financijskim mehanizmima i instrumentima,
4. Umrežavanje i jačanje inovacijskog ekosustava– poticanje inovacijskih i savjetodavnih aktivnosti te razmjene znanja članova CROBOHUB++ i korisnika Usluge.

Sve usluge su za korisnike besplatne*. Prvi korak prije prijave je ispunjavanje obrasca Iskaza interesa za usluge EDIH-a CROBOHUB++ ili obraćanje putem elektronske pošte info.crobohub@fer.hr kako biste dobili pomoć pri odabiru usluga i ostatku procesa prijave.

Svi detalji Javnog poziva, način prijave, Katalog usluga CROBOHUB++ te sva popratna dokumetacija objavljeni su na poveznici https://crobohub.fer.hr/javni-poziv/.

Javni poziv je otvoren od 26. listopada 2023. do 31. prosinca 2025. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za dodjelu u okviru Javnog poziva iznose 2.856.206,62 eura.

Europska komisija osigurala je 50 % bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta u okviru programa Digitalna Europa 2021. - 2027. (DIGITAL), dok je preostalih 50 % osiguralo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, na temelju Operativnog sporazuma za provedbu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

S poštovanjem,

Kristina Zlodi Bukvić
Odjel za gospodarstvo i savjetovanje
Hrvatska obrtnička komora
T: +3851 4806 653
E: kristina.zlodi-bukvic@hok.hr | www.hok.hr
Ilica 49/II, Zagreb