Nastup korčulanskih učenika na Interlast VI internacionalnom kongresu slastičarstva

Dana 10. listopada 2017. godine u Hotelu ” Well ” Tuhelj , održao se Interlast – VI Internacionalni kongres slastičarstva , sladoledarstva i konditorstva , događaj koji je već tradicionalan u regionalnoj slastičarskoj branši .

Želja je organizatora da se intezivira zaštit izvornosti i zemljopisnog podrijetla hrvatskih slastica , pa je tom prilokom organizirano nekoliko radionica tradicionalnih kolača , a posebna zanimljivost je bila slastičarsko natjecanje ” Artslast ” u kojem se natječu učenici srednjih slastičarskih , prehrambenih i kuharskih škola Hrvatske i Slovenije .

Na  VI Internacionalnom kongresu slastičarstva , sladoledarstva i konditorstva u Hotelu „Well „ Tuhelj , dana 10.10. 2017. godine u programu slastičarskog natjecanja  nastupili su učenici Srednje ugostiteljske škole iz Korčule,  Katarina Vlašić i Lucija Bačić  pod stručnim vodstvom profesora Ante Skokandića i  korčulanske obrtnice Josipe Barčić,  vlasnice obrta ” Škatula ”  iz Korčule .
Naši učenici na ovom takmičenju dobili nagradu za najoriginalniju tortu spravljenu od rogača i skute nazvana „ Nigra „ .
Također su se predstavili sa autohtonim korčulanskim voćem i slasticama ( suhe smokve , rogači, mindeli , pita od rogača ) .

Da bi se realizirao ovaj nastup učenika slastičara u Tuhelju ,  u projekt su se uključili svojim donacijama Grad Korčula , Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije i Udruženje obrtnika Korčula-Lastovo.IMG_4648

IMG_4652

IMG_4672

IMG_4676