Apel klesarske škole iz Pučišća

APEL KLESARSKE ŠKOLE IZ PUČIŠĆA – UPIŠITE KLESARSKU ŠKOLU

klesari-i-mozaicari-na-belovodskoj-rozeti_342992918

U nastavku donosimo pismo Klesarske škole iz Pučišća, jedine škole u Hrvatskoj koja obrazuje učenike za zanimanje klesar, u kojemu apeliraju na upis djece u ovo zanimanje kojemu prijeti ukidanje radi jako lošeg interesa.

Poštovani obrtnici klesari!

Prolazi prvi upisni rok , a nama se prijavilo svega četvero kandidata za upis u usmjerenje “klesar JMO”!Javljam Vam se u strahu da će se i ova, zadnja škola u Republici Hrvatskoj koja upisuje učenike u smjer obrade kamena, ugasiti! Čuvajmo dignitet struke!Hoćemo li doći u situaciju da po klesarskim obrtničkim radnjama rade isključivo priučeni radnici?Tko će nam polagati majstorske ispite i pred kakvim povjerenstvima?

Kao što vjerojatno znate upis u usmjerenje “klesar JMO” nudile su i srednje škole u Benkovcu, Bedekovčini, Zagrebu…Više se tamo učenici ne upisuju jer nema zainteresiranih ! Ostali smo samo mi na Braču, u Pučišćima!Nudimo stogodišnje iskustvo,vrhunski stručni kadar,dobro opremljenu školu ručnim kovanim,pneumatskim i električnim alatima,vježbe na vlastitom pantografu ( Inchimar 1000),smještaj i prehranu u jednom od najboljih učeničkih domova u RH ( dvo i trokrevetne sobe s kupatilom),radno odijelo i radne cipele te komplet klesarskog alata za svakog učenika,i to na teret škole! Ministarstvo obrta nudi i stipendiranje deficitarnih zanata,i sufinanciranje plaća za naučnike, i sufinanciranje do pedeset posto plaće majstora koji rade s naučnicima!

Iako je prošao prvi upisni rok još nije kasno za upis u našu školu! Pokušajte animirati svoju djecu,nasljednike Vaše obrtničke radnje, djecu Vaše rodbine,djecu Vaših uposlenika te iskoristite mogućnost njihove edukacije u našoj školi!Time ćete sigurno poboljšati kadrovski potencijal Vaše tvrtke,povećati ćete konkurentnost na tržištu te osigurati sigurniju budućnost!

Sve informacije možete dobiti na web stranici Klesarske škole: www.klesarskaskola.hr,
na e-mail stranici : klesarska-skola@st.htnet.hr
na telefone 021 633 114, 633 076
na mob 098 212 005

Ravnatelj

Tonči Vlahović