Dani otvorenih vrata peljeških podruma 2023

Dani otvorenih vrata peljeških podruma 2023.

Na 16.- oj manifestaciji najpoznatija vina Pelješca: Plavac mali,Postup i Dingač od Stona, Janjine do Orebića.

Od 1. do 3. prosinca posjetite poluotok Pelješac  i uživajte u Carstvu vina Plavca malog na najvećoj vinskoj manifestaciji u Dalmaciji.

U organizaciji Udruge Plavac mali – Pelješac, Peljeških vinskih puta, Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije i u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina te sponzora: Dubrovačko – neretvanska županija, Turistička zajednica DNŽ-e, pelješki vinari te uz podršku poznatog brenda  Romerquelle, Mercedes-Benz, JOLLY AUTOline i ove godine vas očekuje nezaboravan provod po vinskim podrumima i vinarijama uz najbolja hrvatska vina.

„Pripreme za šesnaestu manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku i organizirani dolasci iz Zagreba, Zadra, Splita, Sarajeva već su najavljeni“. rekao nam je Slobodan Rosić, organizator manifestacije i dodao

„Svi koji dođu u petak mogu uživati na vinskim feštama u prostorima PZ Putniković u Putnikoviću, vinariji Bezek u Janjini, Wine bar Penisula u Donjoj Bandi te u Kuni Pelješkoj u Domu kulture uz glazbu uživo te pelješke delicije i nezaobilazni i jedinstveni okus pelješkog plavca.

Dvanaest enologa s Pelješca u PZ Putniković ocjenjivat će autohtone sorte i podijeliti diplome za najbolje ocjenjeno mlado vino rukatac, pošip i ostale bijele sorte, rose, plavac mali, plavac mali s posebnih položaja te ostale crne sorte. Nakon kušanja ocjenjivanih vina posjetitelji će moći uživati u živoj glazbi “, kaže Rosić.

U subotu 2. prosinca, dan je rezerviran za  organizirani obilazak podruma. Nakon ceremonije otvaranja u tvrđavi Kaštio u Stonu s početkom u 11.00 sati kreće se u  obilazak vinarija  kroz Ponikve  prema Muzeju vina u Putnikoviću. U 14.00 sati, u Zadružnom domu u Janjini predstavit će se vinari Janjine uz tradicionalni vinski gulaš, zatim slijedi obilazak vinskih podruma u Potomju poznatom po vrhunskim Dingačima, gdje je i središte manifestacije. U Kuni Pelješkoj dočekat će vas kunovski vinari  okupljeni na jednom mjestu. U Muzeju pelješke tradicije u sklopu Boutique vinarije Mikulić u Mokalu domaćini će vas dočekati s pričom o povijesti vinogradarstva i vinarstva uz kušanje vina i pelješke delicije. Na samom kraju obilazaka vinskih podruma diljem Pelješca po prvi puta vrata svog podruma otvara i Vinarija Arambašić u Orebiću.

Nedjelja je dan za najavljene i organizirane grupe.

Kontakt za medije:

Slobodan Rosić

098 486 293

vinskiputidnz@gmail.com

 

 

Jedinstveni obrazac banaka za utvrđivanje kreditne sposobnosti

Poštovani,

u privitku dostavljamo JEDINSTVENI OBRAZAC BANAKA za utvrđivanje kreditne sposobnosti kojeg je izradila Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore.
Obrazac je usuglašen sa predstavnicima svih poslovnih banaka, uz podršku Hrvatske udruge banaka i Hrvatske narodne banke.

U obrascu su (napokon) i nova rješenja za utvrđivanje kreditne sposobnosti posebno za obrtnike i neprofitne organizacije.
Nadalje, sada su stvoreni i preduvjeti da se programski riješi popunjavanje obrasca – budući da do sada to nije bilo moguće jer je svaka banka zahtijevala drugu vrstu podataka za analizu.

JOB obrazac već je pripremljen u skladu sa izmjenama koje nas očekuju od 01.01.2024. godine te svakako pozivamo sve računovodstvene servise i računovođe da što prije započnu sa korištenjem istog.

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore nastojat će primjenu istog obrasca dogovoriti i sa svim leasing kućama, kako bi se poduzetništvo u Hrvatskoj dodatno administrativno rasteretilo.

S poštovanjem,

Ured predsjednika
Hrvatska obrtnička komora
T: +3851 4806 600
E: ured.predsjednika@hok.hr | www.hok.hr
Ilica 49, Zagreb

JEDINSTVENI OBRAZAC BANAKA za utvrđivanje kreditne sposobnosti poduzetnika 1.0

Jedinstveni obrazac za utvrđivanje kreditne sposobnosti obrtnika

Poštovani/a,

šaljemo na znanje priopćenje za medije o izradi jedinstvenog obrasca za utvrđivanje kreditne sposobnosti. Ovaj obrazac proizlazi iz inicijative Sekcije računovođa HOK-a, koja je po prvi puta uvela nova rješenja za utvrđivanje kreditne sposobnosti, posebno za obrtnike i neprofitne organizacije.

S poštovanjem,

Služba za odnose s javnošću i protokol
Hrvatska obrtnička komora
T: +3851 4806 643
E: publicrelations@hok.hr | www.hok.hr
Ilica 49, Zagreb

Priopćenje za medije_Od sada jedinstven obrazac za utvrđivanje kreditne sposobnosti

35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-e – najava

Poštovani ugostitelji ,

u nastavku dostavljamo najavu i organizacijske detalje za najbrojniji stručni skup ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore koji se ove godine održava u 

u Tuheljskim Toplicama (Terme Tuhelj, Hotel Well)

od 26. do 28. studenoga 2023. godine. 

Cilj godišnjeg okupljanja jest iznošenje aktualne problematike u sektoru, razmjena mišljenja različitih dionika i njihovih specifičnih perspektiva te pronalaženje rješenja i modela unapređenja poslovanja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika, ključnih za stvaranje i održavanje statusa Hrvatske kao svjetske turističke velesile.

Neke od tema koje će biti obrađene kroz stručna predavanja i panel rasprave na ovogodišnjem Kongresu su:

  • nedostatak kvalificirane radne snage i problem zapošljavanja u ugostiteljstvu;
  • novosti vezane uz zakonodavstvo i porezna rasterećenja u ugostiteljstvu;
  • pregled trenutnog stanja u sektoru,
  • potencijal gastronomije u stvaranju prepoznatljivog turističkog proizvoda u kontinentalnoj Hrvatskoj.

U panel raspravama sudjelovati će predstavnici državnih tijela, stručnjaci i dionici iz područja ugostiteljsko-turističkog sektora.

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, pokrovitelj Ministarstvo turizma Republike Hrvatske a partner Kongresa Hrvatska turistička zajednica.

Najava 35 kongresa ugostitelja HOK 2023

Javni poziv za korištenje usluge CROBOHUB++

Poštovani,
Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu kao koordinator konzorcija CROBOHUB++, čiji je član Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavio je

JAVNI POZIV ZA KORIŠTENJE USLUGA CROBOHUB++

Na poziv se mogu prijaviti:
1. Mikro, mala i srednja poduzeća (uključujući obrte i OPG-e)
2. Mala poduzeća srednje tržišne kapitalizacije
3. Javna tijela i subjekti koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost.

Vrste usluga EDIH-a
Polazeći od odredbi Uredbe 2021/694 i Programa Digitalna Europa 2021.-2027., Europski digitalni inovacijski centri (u daljnjem tekstu: EDIH-ovi) pružaju usluge usmjerene na podršku javnom i privatnom sektoru u procesu digitalne transformacije gospodarstva i društva i poticanja inovacija, a odnose se na sljedeće:
1. Testiranje prije ulaganja– podrška korisniku u provedbi aktivnosti testiranja i eksperimentiranja s digitalnim proizvodima i uslugama koje se planiraju razvijati prije početka ulaganja,
2. Razvoj vještina i osposobljavanje– organiziranje treninga i/ili osposobljavanje korisnika putem tzv. boot-camps, provedba kratkoročnih programa osposobljavanja i usavršavanja u naprednim digitalnim vještinama,
3. Podrška za pristup financijskim sredstvima– pružanje savjetodavnih usluga korisnicima u nalaženju izvora financiranja, poput pristupa financijskim institucijama i investitorima, programu InvestEU i drugim financijskim mehanizmima i instrumentima,
4. Umrežavanje i jačanje inovacijskog ekosustava– poticanje inovacijskih i savjetodavnih aktivnosti te razmjene znanja članova CROBOHUB++ i korisnika Usluge.

Sve usluge su za korisnike besplatne*. Prvi korak prije prijave je ispunjavanje obrasca Iskaza interesa za usluge EDIH-a CROBOHUB++ ili obraćanje putem elektronske pošte info.crobohub@fer.hr kako biste dobili pomoć pri odabiru usluga i ostatku procesa prijave.

Svi detalji Javnog poziva, način prijave, Katalog usluga CROBOHUB++ te sva popratna dokumetacija objavljeni su na poveznici https://crobohub.fer.hr/javni-poziv/.

Javni poziv je otvoren od 26. listopada 2023. do 31. prosinca 2025. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za dodjelu u okviru Javnog poziva iznose 2.856.206,62 eura.

Europska komisija osigurala je 50 % bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta u okviru programa Digitalna Europa 2021. - 2027. (DIGITAL), dok je preostalih 50 % osiguralo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, na temelju Operativnog sporazuma za provedbu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

S poštovanjem,

Kristina Zlodi Bukvić
Odjel za gospodarstvo i savjetovanje
Hrvatska obrtnička komora
T: +3851 4806 653
E: kristina.zlodi-bukvic@hok.hr | www.hok.hr
Ilica 49/II, Zagreb

Čarobna Istra – putovanje u Istru

U vremenu od 20.10. 2023 do 23..10.2023. godine  , Udruženje obrtnika  Korčula-Lastovo je organiziralo putovanje za članove udruženja i ostale zainterensirane u Istru.

Već drugu godinu naše udruženje obrtnika u suradnji sa turističkom agencijom Istriana Travel iz Buzeta organizira posjetu i obilazak našeg najvećeg poluotoka Istre , njegovih gradova , znamenitosti , vinarija , agroturizama

Posjet je obuhvaćao vođeno razgledavanje Poreča uz posjet kompleksu “Eufrazijeve bazilike  , obilazak administrativnog centra Istre grada  Pazina , gradića Bale , Fažana  te  obilazak , razgled safarija  po Velikom Brijunu.

Istaknuto zadovoljstvo svih sudionika ove posjete Istri garancija je da se slijedeće godine organizira sličano putovanje.

 

Čarobna Istra 2

Dubrovačka trpeza 2023

Poziv – Dubrovačka trpeza 2023

Poštovani,
u privitku dostavljamo poziv za sudjelovanje na ovogodišnjoj Dubrovačkoj trpezi koja će se održati 21.10.2023. godine. Pozivaju se svi zainterensirani ugostitelji i vinari o mogućnosti sudjelovanja na ovoj tradicionalnoj manifestaciji. Za sve dodatne informacije izlagači se mogu obratiti na kontakte navedene u pozivu ili u komorski ured Nikoli Kalafatoviću.

S poštovanjem.
Nikolina Farčić
Predsjednica Komore

OBRTNIČKA KOMORA
DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE
Vukovarska 16 pp. 150, Dubrovnik
tel: 00 385 20 323 550
mob: 098 243 943

 

Nova Croskills objava

Poštovani,

Hrvatska obrtnička komora s Građevinskim fakultetom u Zgrebu, Savjetom za zelenu gradnje, regionalnom agencijom REA Sjever i Koordinacijom strukovnih škola sudjeluje u projektu CROSKILLS. Jedan od ključnih ciljeva projekta je diseminacija bitnih informacija putem društvenih mreža. Informacije se odnose na same rezultate projekta, ali i za ciljeve koji se projektom žele postići. Kako bismo u tome uspjeli, od velike je važnosti i da Područne obrtničke komore i Udruženja obrtnika ovu informaciju također podijele na svojim društvenim mrežama.

U nastavku je link na novu objavu koju je upravo objavljena na našoj FB stranici: https://www.facebook.com/HrvatskaObrtnickaKomora, a u nastavku maila i cjelokupni tekst objave.

 

Matija Duić
Voditelj Odjela za organizaciju rada cehova
Hrvatska obrtnička komora
T: +3851 4806 626
www.hok.hr
Ilica 49, Zagreb

 

e Komunikacija Ministarstva pravosuđa i uprave

Poštovani,
podsjećamo Vas da u je svrhu informatizacije pravosudnog sustava, Ministarstvo pravosuđa i uprave razvilo uslugu e-Komunikacija koja omogućava elektroničku komunikaciju s općinskim, trgovačkim i županijskim sudovima te Visokim trgovačkim sudom.
S obzirom na navedeno, obrtnici su dužni do 19. srpnja 2023. godine zatražiti pristup informacijskom sustavu e-Komunikacije Ministarstva pravosuđa i uprave.
Usluga “e-Komunikacija” omogućuje:
• Slanje podnesaka i priloga sudu,
• Zaprimanje sudskih pismena,
• Udaljeni uvid u sudski predmet.
Kako zatražiti pristup informacijskom sustavu e-Komunikacija?
Za prijavu na ovu uslugu i njezino korištenje potrebno je:
1. imati e-Građani korisnički račun,
2. prijaviti se na NIAS elektroničkom vjerodajnicom značajne (2) ili više razine sigurnosti,
3. imati odgovarajući potpisni certifikat – ovlašteni izdavatelji potpisnih certifikata u Hrvatskoj su Financijska agencija (FINA), Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. (AKD), MUP, posredno, u vidu izdavanja elektroničke osobne iskaznice (eOI),
4. biti upisan u interni registar u Ministarstvu pravosuđa i uprave (provedeno kroz informacijski sustav, od strane Ministarstva pravosuđa i uprave).
Usluga “e-Komunikacija” dostupna je na: https://usluge.pravosudje.hr/komunikacija-sa-sudom/.
Probleme u korištenju elektroničke usluge “e-Komunikacija” možete se prijaviti na telefon 01/3714 077 ili e-mail: ekomunikacija@mpu.hr.

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočkim poslodavcima za pokretanje gospodarske aktivnosti i očuvanje radnih mjesta

Poštovani ,
Obavještavamo Vas o otvorenom Javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta (link na Javni poziv).

Predmet poziva je dodjela potpora male vrijednosti u svrhu poticanja konkurentnosti i rasta poduzetništva na otocima i očuvanja radnih mjesta, a rok za podnošenje Zahtjeva i propisane dokumentacije je do 19. lipnja 2023.

Potpore male vrijednosti dodjeljuju se za djelatnosti koje su važne za gospodarski razvoj otoka iz članka 35. Zakona, s izuzećem djelatnosti u sektoru ribarstva i akvakulture te primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda koji pravo na dodjelu potpore ostvaruju prema posebnim aktima Europske komisije. Mjerodavna djelatnost Podnositelja zahtjeva je djelatnost navedena na obavijesti o razvrstavanju poslovnih subjekata prema NKD Državnog zavoda za statistiku za trgovačka društva, dok se kao mjerodavna djelatnost za obrtnike uzima pretežita djelatnost navedena u Izvatku iz obrtnog registra.

Potpore male vrijednosti mogu se dodijeliti Podnositelju zahtjeva koji zadovoljava sljedeće uvjete:
– da je registriran kao fizička osoba – obrtnik ili pravna osoba sukladno članku 5. Programa
– da obavlja svoju registriranu djelatnost na otocima ili poluotoku Pelješcu
– da djelatnici koje zapošljava i za koje traže potporu imaju prebivalište na otocima ili poluotoku Pelješcu
– da djelatnici koje zapošljava rade kod tog istog poslodavca najmanje dvanaest mjeseci bez prekida u razdoblju za koje se potpora dodjeljuje za mjeru očuvanja radnih mjesta
– da djelatnici koje zapošljava rade kod tog istog poslodavca najmanje šest mjeseci bez prekida u razdoblju za koje se potpora dodjeljuje za mjeru pokretanja gospodarske djelatnosti
– da udio vlasništva Republike Hrvatske, jedinice regionalne (područne) samouprave i jedinice lokalne samouprave u strukturi vlasništva Korisnika nije veći od 50%
– da nije financijska institucija (banka, osiguravajuće društvo, štedno-kreditna zadruga i slično)
– da obavlja djelatnost iz članka 35. Zakona, s izuzećem djelatnosti u sektoru ribarstva i akvakulture te primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda koji pravo na dodjelu potpore ostvaruju prema posebnim aktima Europske komisije
– da nije kao poduzetnik primio potpore male vrijednosti u iznosu od 200.000 EUR u tekućoj fiskalnoj godini te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.

Potpore se na temelju ovog Javnog poziva dodjeljuju za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022. godine.

Ukupan iznos potpora male vrijednosti koje se dodjeljuju jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200.000,00 EUR unutar razdoblja od tri fiskalne godine (2021.,2022.,2023.). Ukupan iznos potpore male vrijednosti koja se dodjeljuje jednom poduzetniku koji obavlja cestovni prijevoz tereta za najam ili naknadu ne smije premašiti 100.000,00 EUR unutar razdoblja od tri fiskalne godine (2021.,2022., 2023.).

Zahtjev za potporu podnosi se na Obrascu „Zahtjev za dodjelu potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima“ (Obrazac 1) s naznakom radi li se o mjeri pokretanja gospodarske aktivnosti (djelatnici zaposleni najmanje šest mjeseci u 2022. godini kod istog otočnog poslodavca) i/ili mjeri očuvanja radnih mjesta (djelatnici zaposleni svih 12 mjeseci u 2022. godini kod istog otočnog poslodavca). Za pojedinog djelatnika može se ostvariti potpora samo za jednu mjeru.

Uz ispunjeni i potpisani Obrazac 1. mora biti priložena sljedeća dokumentacija:
1) Dokaz o pravnom statusu i sjedištu Podnositelja zahtjeva (izvadak iz nadležnog registra ili rješenje o obavljanju djelatnosti). Napomena: za Podnositelje zahtjeva koji nemaju sjedište na otocima obavezan je i dokaz o obavljanju djelatnosti na otoku (dokaz o pravu korištenja/zakupa prostora/zemljišta za obavljanje djelatnosti, akt o dodjeli koncesije, ili, ovisno o djelatnosti, drugi dokaz iz kojega je razvidno obavljanje djelatnosti na otoku).
2) Potvrda nadležne ispostave Porezne uprave o podmirenju svih obveza prema Republici Hrvatskoj (stanje duga mora biti nula (0) kuna); isprava ne smije biti starija više od 15 dana od dana podnošenja Zahtjeva
3) Važeća Obavijest o razvrstavanju poslovnih subjekata prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti Državnog zavoda za statistiku
4) Preslika važeće osobne iskaznice ili preslika uvjerenja o prebivalištu koja nije starija od 15 dana, a podnosi se za svakog djelatnika na ime kojega se traži potpora
5) IP obrazac za 2022. godinu za svakog djelatnika na ime kojega se traži potpora, ovjeren od strane Podnositelja zahtjeva, iz kojeg je razvidno da djelatnici koje zapošljava rade tog Podnositelja zahtjeva svih dvanaest mjeseci u 2022. godini (za mjeru očuvanja radnih mjesta), odnosno najmanje šest mjeseci bez prekida u 2022. godini (za mjeru pokretanja gospodarske djelatnosti i za svako novootvoreno radno mjesto)
6) Za samozaposlene poslodavce: potvrda nadležne ispostave Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za 2022. godinu
7) Podaci o djelatnicima za koje se traži potpora (Obrazac 2)
8) Izjava o prihvatljivosti Podnositelja zahtjeva (Obrazac 3)
9) Izjava o dodijeljenim potporama male vrijednosti (Obrazac 4)
10) Izjava o povezanim društvima (Obrazac 5)

Svi obrasci trebaju biti potpisani od strane ovlaštene osobe Podnositelja zahtjeva.

Obrasci 1 do 5 dostupni su na web stranici razvoj.gov.hr pod Dokumenti na ovome linku.

Rok za podnošenje Zahtjeva i propisane dokumentacije je do 19. lipnja 2023. preporučenom pošiljkom ili osobno na adresu:
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta
Miramarska cesta 22
10000 Zagreb

Napomena: Obrazac 1 i Obrazac 2 obavezno se dostavljaju i u elektroničkom obliku na email: otocni-poslodavci@mrrfeu.hr

Djelatnosti koje su važne za gospodarski razvoj otoka koje podupire država poglavito su:
proizvodnja bilja na postojećim i novim nasadima na otvorenom i u zaštićenim prostorima (maslinarstvo, vinogradarstvo, voćarstvo, berba i prerada samoniklog bilja, uzgoj i prerada aromatičnog i ljekovitog bilja, povrćarstvo), ekstenzivno i poluintenzivno ovčarstvo i kozarstvo te pčelarstvo, s posebnim naglaskom na proizvodnju i preradu proizvoda u sklopu sustava kvalitete i ekološkog uzgoja; proizvodnja i prerada proizvoda s oznakom »Hrvatski otočni proizvod«; školjkarstvo, ulov plave ribe, a na području vanjskog ribolovnog mora i bijele ribe, mrijest, uzgoj i prerada ribe i drugih morskih organizama; tradicijski ribolov; trgovina svježom i prerađenom ribom; ronilaštvo; uzgoj, selektivno i kontrolirano vađenje, obrada i konfekcioniranje koralja i spužvi, uvažavajući odredbe donesene posebnim propisima iz područja zaštite prirode i okoliša te mjere iz relevantnih strateških dokumenata; eksploatacija mineralnih sirovina za potrebe klesarstva i građevinarstva; klesarstvo; eksploatacija morske soli; jedrarstvo; proizvodnja ribarskih alata; lončarstvo; izrada posebnih otočnih suvenira; čuvanje i obnova materijalnih i nematerijalnih kulturnih dobara; turizam održivih razmjera u novim i postojećim obnovljenim i prenamijenjenim objektima; ekoturizam; kulturni turizam i ostali selektivni oblici turističke ponude, zdravstveni turizam; tradicionalna gradnja koja uključuje upotrebu kamena kao građevnog materijala; mala brodogradnja, proizvodnja brodske opreme i remont brodova; djelatnosti koje uključuju znanstveno-tehnološka istraživanja i upotrebu visokih tehnologija; informatička djelatnost; okolišu prikladna industrijska proizvodnja završnog stupnja prerade i proizvodnja gotovih industrijskih proizvoda; proizvodnja i korištenje obnovljivih izvora energije na otocima i u moru; pomorski, otočni cestovni i zračni prijevoz; tradicijski obrt; umjetničke radionice, radionice za obnovu kulturne baštine; djelatnost socijalne skrbi i zdravstva; djelatnost humanitarnih organizacija i organizacija civilnog društva te sve djelatnosti koje se provode na temelju odrednica Pametnog otoka iz članka 22. stavka 1. Zakona o otocima i druge djelatnosti definirane Nacionalnim planom.

S poštovanjem,